به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر مجید اسماعیلی از مدرسین رسانه و مدیرعامل موزه سینمای ایران به تازگی در نشستی تخصصی بر این نکته تصریح داشته است که "سینمای فعلی کشور ما به نظام ارزشی انقلاب بیتوجه است" و این درد بزرگی است که بعد از گذشت ۴۵ سال شاهد این بی توجهی هستیم.
وی همچنین مشخصاً گفته است: "رسانه های ما به خصوص سینما در خدمت نظام ارزشی حاکم بر انقلاب اسلامی نیست و چیزی که در حال رخ دادن است، گاهی تعارض، گاهی تعادل و گاهی هم همپوشانی بین این سیستم ارزشی است. "
ادامه صحبت های او هم البته جالب توجه است، آن جا که بیان می دارد: "سینما به واسطه نگاه هایی که به تولیدکنندگان آن وجود داشته، سیاست رسانه جمهوری اسلامی این بوده که بین کسانی که یک چیزی را تولید می کنند و کسانی که یک محتوای کلان تری را ارایه می دهند، یک اتصالی را برقرار می کند که این اتصال خیلی مواقع برقرار نشده است، یعنی بخش اندیشه ای کشورمان، خیلی ضخیم تر است تا بخش تولیدمان. همواره بخش اتصال بین دانشگاهی و بخش های اندیشه ای همیشه قطع بوده در حالی که این اتصال مانند یک دیابت رسانه ای به جان مردم افتاده است. "
واقعیت آن است که از جمله مشکلات و آفتهای سینمای ما درگیر شدن به مسایل مادی است؛ مسایلی که باعث شده خروجی محصولات سینمایی در نهایت ترویج و تبلیغ سبک زندگی ایرانی- اسلامی نباشد و هر چند که شاید در برخی موارد به ظاهر نیز در تعارض با آن ها نباشد اما در باطن قضیه چیز دیگری مشهود است و بر این اساس باید این مسایل به درستی مورد واکاوی و تحلیل کارشناسانه قرار گیرد و دلسوزان برای برون رفت از این وضعیت راهکارهای مناسبی ارایه دهند.
به عنوان مثال باید بیان داشت که در کلان مقوله عفاف و حجاب- که این روزها بار دیگر در سپهر رسانه ای کشور بحث درباره آن داغ شده- مشخص نیست که سینمای ایران به عنوان هنر هفتم وطنی در نسبت خود با این مساله کجای کار قرار گرفته و حامل و یا مقوّم چه پیامی بوده است تا از این رهگذر بتوان گفت که سینما در بحث عفاف و حجاب مروج چه فرهنگ یا مبلغ چه نوع سبک زندگی بوده است؟
نکته حائز اهمیت دیگر ناظر به لزوم مطالبه گری در زمینه تولید محتواهای جذاب و الهامبخش با بهره گیری حداکثری از ظرفیت ها و قابلیت های سینمای ایران است و تأکید بر این نکته بسیار مهم است که فیلمها باید روایتگر داستانهایی برای مخاطبان باشند که در عین جذابیت و سرگرمکنندگی، ارزشهای دینی و انقلابی را به شکلی غیرمستقیم منتقل کنند. به عنوان مثال نیازمند تولید و پخش آثاری هستیم که روایت زندگی افراد موفق در پایبندی به ارزش های دینی و انقلابی را در کانون توجه خود قرار دهند و از این بستر به مباحثی همچون عدالت اجتماعی، نقش خانواده در رشد و تعالی فرد، چرایی حفظ و تقویت هویت دینی در جامعه امروز و نیز بایسته های مقابله با چالشهای فرهنگی با تأکید بر روحیه انقلابی و ارزش های دینی بپردازند.
سید محمدمهدی موسوی
نظر شما